Превозвачи: Не сме отишли при Петков, за да слушаме за тортите на жена му

09:49, 07 май 22 25 1953 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Превозвачи са готови, ако получат покана, за още една среща с представителите на държавата да участват в нея. Те са готови и за нов протест заради неизпълнените им искания и дават пример, че в много европейски страни правителствата са подкрепили превозвачите с мерки за облекчения в транспортния сектор.

Заради напрежението, което се породи на срещата между превозвачите с министър-председателя Кирил Петков в четвъртък и от бранша напуснаха залата, автобусните превозвачи са готови за още един диалог с представителите на държавата, за да не се стига до провеждането на протести, обяви Магдалена Милтенова, цитирана от БНР.

Изтече запис от срещата на Кирил Петков с превозвачите

Тя добави, че протестните действия ще продължат до постигането на целите, поставени от бранша: „Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се планира - това всичко ще се отрази на джоба на българския потребител, така че ние в момента защитаваме, не само интересите на българските превозвачи, а интересите на целия български народ“.

От бранша изтъкват, че правителствата на други европейски страни са успели да помогнат на превозвачите си: „Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през осигуряване на директни помощи за превозвачите - цяла Европа намери тази възможност. Единствено България не може да намери възможност да осигури възможност на българските граждани да ползват по-нормални услуги“.

От бранша се определят като диалогични хора и ако бъде насрочена от страна на държавата възможност за още една среща, те биха приели и биха присъствали на нея: „Винаги сме имали намерения да се разберем по пътя на преговорите, насреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще видим какво ще стане във вторник, може да се окажат и безсрочни протестите“.

„Не знам кой направи записа, но му благодаря“

Не мога да кажа кой е направил записа от срещата ни с Кирил Петков, но му благодаря. Всички лъжи, които бяха изречени в предните дни - как ние сме провокирали премиера и как сме се държали по непристоен начин, станаха ясни. Докато бяхме там, имаше видеозапис от представители на МС. Няма какво да крием. Аз от 2 дни обяснявам, че тези хора не знаят какво е протокол. Когато искате да правите затворена среща, не записвате самите вие. Не мога да кажа дали този запис не е изтекъл от там. Извинявайте, но ние не сме били на тайна среща. Не сме поискали нищо незаконно, че да бъде тайна за обществото“, заяви пред Нова телевизия Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя допълни, че от МС не отричат това, което се е случило.

„Съвсем възпитано помолих премиера да продължим конструктивно разговора, след като се бяхме отдалечили от темата. Не сме отишли там, за да слушаме колко торти е произвела съпругата му. Така започна разговорът ни. Това нормално ли е? Говореше се на различни теми, но не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме търпение. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на диалог, трябва да има само монолог. Най-абсурдното в случая е, че част от коалиционното споразумение включва финансиране на нерентабилните автобусни линии. В момента трябва да протестираме, за да може правителството да изпълни собственото си коалиционно споразумение”, коментира Милтенова.

По думите ѝ от срещата не е имало никакъв ефект и не е било чуто нито едно конструктивно решение. Според нея фокусът на протеста е изместен.

От Министерски съвет заявиха, че срещата не е била записвана, а са правени само протоколни кадри.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама