Атанасов: На президента му личи, че има слабост към Русия

11:43, 06 май 22 / Политика 25 1828 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Не се спазват някои разпоредби на коалиционното споразумение, доста скърца. Това заяви ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на НС и съпредседател на „Демократична България“ в ефира на bTV. 

„Демократична България“ вдигна червен флаг на управляващата коалиция

Във вторник съм свикал заседание на националното ръководство на партията. Ще обсъдим детайлно отношенията ни в коалицията и най-вероятно ще поискаме среща с ръководството на мандатоносителя в лицето на премиера и вицепремиера, защото трябва да бъдат изгладени някои проблеми“, добави той. Атанасов обаче подчерта, че това не означава, че „Демократична България“ търси пътища да сваля правителството. „Напротив, смятаме, че трябва да се предприемат всички действия в настоящата ситуация да бъде укрепена властта“, заяви Атанасов.

Той добави, че решението (б.р. за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна) не е това, което от „Демократична България“ са искали. Ние искаме много по-широк мандат на правителството да му се развържат ръцете да действа, за да може България да подкрепи с всичко, което може Украйна. Беше слабост от страна на БСП да не дойде техен представител. Питайте ги тях от какво се страхуваха да отидат в Украйна, при условие, че гласуваха подкрепа за Украйна. Това, което се съдържа в решението на парламента, беше поискано от Зеленски и ръководството на украинската държава“, каза още съпредседателят на „Демократична България“ и обясни, че точките от решението са обсъдени по време на срещата между украинския президент и българската делегация, която посети страната преди дни.

Депутатите одобриха военнотехническа помощ за Украйна

Атанасов с остра критика към Радев: „Всяка жаба да си знае гьола“

Атанас Атанасов отправи и остри критики към държавният глава Румен Радев, който от началото на войната стои твърдо против подпомагането на Украйна с военна помощ. 

„Вчерашният ден не бе най-добрият за българският парламентаризъм. Трябва лидерство от страна на премиера. Не трябва в парламента да се разправяме за две места и да хабим пет часа. Г-н президента, освен да говори, друго не може. Най-добре е той да си стои в президентството. Той изразява волята на народа да се каже, но има разпределение на властите. Президентскка власт няма.  Нека всяка жаба да си знае гьола. Личи му, че има слабост към Русия. Тези заявки за неутралитет- какво означава това?“, изтъкна той.

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви и че твърдението, че България продължава да купува газ от Русия е спекулация на ГЕРБ. „Ценово ще се справим, дори след юли може да очакваме намаление цените на газа за потребителите“, заяви той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама