Завръщането на Багата, финал и градско дерби този уикенд по MAX Sport 

14:24, 05 май 22 / Спорт 25 1386 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Благой Иванов - Багата се завръща в октагона на UFC след почти една двугодишно отсъствие заради контузии. Той ще се изправи срещу бразилеца Маркос Рожерио де Лима. Битката им е част от предварителните карти на UFC 274 и се очаква да започне около 03:00 часа на 8 май. Тя ще бъде излъчена пряко по MAX Sport 2.

Българинът за последно се би на 30 май 2020 г. Тогава той загуби от друг бразилец - Аугусто Сакай, а след това контузии не позволиха по-скорошно негово завръщане. Багата е в серия от две поредни загуби и предстоящият двубой ще е от голямо значение за бъдещето му в UFC.

Общо активът му в организацията е 2 победи и 3 загуби, но въпреки това той все още е под №15 в ранкинга на тежката категория. Маркос Рожерио де Лима не е толкова високо класиран, но пък е в поредица от 2 успеха, като в последните си мачове нокаутира Бен Ротуел и спечели със съдийско решение срещу Морис Грийн. Иначе в UFC e изиграл общо 12 двубоя, в които има 7 победи и 5 поражения. Общият му актив в ММА битки е 27 мача, в които има 19 победи (14 с нокаут, 2 със събмишън и 3 със съдийско решение) и 7 загуби. Общият актив на Иванов пък е 22 мача, в които има 18 победи (6 с нокаут, 6 със събмишън и 6 със съдийско решение) и 4 загуби.

Самата галавечер на UFC 274 също се очаква да предложи голямо зрелище. В програмата на основната карта са включени две битки за титла. Главното събитие на вечерта е двубоят за шампионския пояс в лека категория между Чарлз Оливейра и Джъстин Гейтчи, а преди тях в октагона ще излязат Роуз Намаюнас и Карла Еспарса, за да си оспорват титлата в категория сламка при жените. Внимание заслужават и още двубои в леката категория през вечерта като Майкъл Чандлър – Тони Фъргюсън и Доналд Серони – Джо Лоузън. Основната карта на UFC 274 започва от 05:00 ч. в неделя и всичките ѝ двубои също ще бъдат излъчени по MAX Sport 2.

Традиционно програмата на спортните канали на А1 през уикенда ще включи и много футболни зрелища. Най-голямото от тях се очаква да е в Мадрид с градското дерби между Атлетико и Реал. Това ще е първият мач на „белите“, след като си гарантираха титлата на LaLiga 4 кръга преди края на първенството. Въпреки това заряд със сигурност няма да липсва. Реал ще иска да продължи добрата си серия и да зарадва феновете си след триумфа в първенството и епичната победа над Манчестър Сити през седмицата, която ги прати на финала на Шампионската лига. За „дюшекчиите“ пък мачът е от огромно значение, тъй като мястото им в топ 4 все още не е гарантирано. „Червено-белите“ в момента заемат именно 4-тата позиция, като имат само 3 точки аванс пред 5-ия Бетис.

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид се изправят в неделя вечер, на 8 май, от 22:00 часа на „Уанда Метрополитано“, а двубоят им ще бъде част от програмата на MAX Sport 4.

Ден по-рано пък MAX Sport ще направи зрителите свидетели на финала в турнира за Купата на Франция. В него на „Стад дьо Франс“ се изправят Нант и Ница. С оглед на класирането в първенството и мачовете помежду им през сезона Ница изглежда влиза като фаворит в двубоя. Тимът от Лазурния бряг спечели и двата директни сблъсъка през сезона до този момент – с 2:1 като домакин и с 2:0 - като гост, а освен това се намира и значително по-напред в класирането на Лига 1 (Ница е на 5-о място, а Нант е – на 9-о). По пътя си към финала Ница отстрани отбори като шампиона Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия, докато най-сериозното препятствие, което преодоля Нант, бе Монако. 

Финалът за Купата на Франция е на 7 май от 22:00 ч. и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 2.

Продължава и борбата за титлата в Серия А – до края на шампионата остават само три кръга, а два отбора все още са в здрава битка за Скудетото. Милан е лидер със 77 точки, а Интер е 2-ри само с 2 точки по-малко. Тази седмица първо на терена излиза Интер, като „нерадзурите“ ще приемат Емполи на 6 май от 19:45 ч. Милан пък е гост на Верона на 8 май от 21:45 ч. И двете срещи ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 3.

Продължава и участието на Григор Димитров на ATP Masters 1000 турнира в Мадрид. Българинът достигна до третия кръг след убедителни победи срещу Максим Креси и Диего Шварцман, а сега предстои сблъсък за място на четвъртфиналите със световния номер 5 Стефанос Циципас. Двамата играха един срещу друг само преди две седмици в Барселона и тогава победител бе гъркът. Представянето на първата ни ракета в испанската столица обаче дава надежди, че може този път да постигне успех. Двубоят между Димитров и Циципас е днес (5 май) и се очаква да започне след 18:30 ч., и ще бъде излъчен пряко по MAX Sport 1.

В програмата на турнира в четвъртък е планирано Григор Димитров да излезе два пъти на корта. Веднага след мача му с Циципас е насрочен и мачът му на двойки. Българинът участва в надпреварата, заедно с Феликс Оже-Алиасим. Те трябва да излязат в мач от втория кръг на двойки срещу колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара. Този двубой, изявите на Григор Димитров и всички най-интересни мачове до края на турнира в Мадрид зрителите ще могат да гледат пряко по MAX Sport 1.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!










Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама