Зарков: Коалицията беше запазена на косъм

09:34, 05 май 22 / Политика 25 1169 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вчерашното решение на Народното събрание България да изпрати военнотехническа помощ на Украйна не е победа за никого. Коалицията беше запазена на косъм. Всеки направи компромис, заяви депутатът от БСП Крум Зарков.

Според него всички участници в коалицията трябва да обмислят случилото се през последния месец и да видят как, когато се зададе грешният въпрос какви тежки последствия може да има.

Имаме нужда от коалиционна и обществена консолидация, вместо това се замеряме с обвинения, обезличаваме аргументите на всеки. Това, което се гласува вчера, в крайна сметка не променя кой знае с колко позицията, която България заема и досега“, коментира той в ефира на БНТ.

Трябва да спрем да мислим за победа и надиграване, а защо коалицията беше създадена. Тя има за цел и много ясни задачи във вътрешнополитически аспект. Тази коалиция беше възможна, за да се изгради правова държава. В последните месеци допускаме да се поставят въпроси, които разделят, а не обединяват. Има много тежки въпроси, които трябва да се решат у нас, за които коалицията трябва да бъде много единна“.

Депутатите одобриха военнотехническа помощ за Украйна

„Единственото нововъведение е прословутата военнотехническа помощ, която се изразява в ремонтиране евентуално на военна техника в българските заводи - евентуално и ако е възможно. Решението не задължи българското правителство да прави каквото и да е, а му даде такава възможност. Така че топката се върна там, където и е мястото, а именно в Министерски съвет“, посочи Зарков.

По думите му писмото на президента Володимир Зеленски е абсурдна ситуация, след като един месец истерично се е настоявало за оръжие за Украйна, накрая Украйна да каже, че не е това, от което има нужда.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама