Лого-изложение на „Междузвездни войни“ в софийски музей

19:15, 04 май 22 / София 25 1708 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Международният ден, посветен на сагата „Междузвездни войни”, който се отбелязва днес, може да бъде отпразнуван и в София. От Националния политехнически музей могат обръщат внимание, че при тях е представено лего-изложение, посветено на филмовата поредица.

В него могат да бъдат видени над 100 оригинални Lego Star Wars модела, някои от които са на повече от 20 години. Всички изложени модели са част от колекциите на членовете на клуб Lebgo - единственият официален Лего клуб в България, с който музеят има дългогодишно партньорство.

От музея разказват за причината 4-ти май да е определен за световен ден на космическата сага. Това е игра на думи, която се получава с често използваната реплика „May the force be with you“, която в превод означава „Нека силата бъде с теб“ и е много близка по звучене с произнасянето на днешната дата на английски език – „May The 4th... Be With You“.

От музея отбелязват, че изборът на деня е свързан със сериозно политическо събитие от британската история. На 4-ти май 1979 г. Маргарет Тачър заема поста министър-председател на Обединеното кралство. По този повод Консервативната партия във Великобритания поздравява Тачър със статия във вестник „The London Evening News“, в която пише: „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations!“ („Нека четвърти да бъде с теб, Маги. Честито!“), пише БТА.

Изложението може да бъде видяно до 7 май.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама