Опаковат Паметника на Съветската армия със знамената на България и Украйна

08:42, 04 май 22 25 1342 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Паметникът на Съветската армия в столицата ще бъде опакован със знамената на България и Украйна днес, предаде БГНЕС. Акцията е организирана от гражданската инициатива, която се бори за демонтирането на монумента.

„Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, а Русия не спира да погазва всякакви международни граници, договори и културно-исторически връзки, у нас институциите продължават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е точно това) няма случайно да наруши някоя запетайка от нещо, което дори не може да бъде открито като документ. Затова и в знак на подкрепа към Украйна в този критичен миг заедно ще опитаме да измием срама от това безкрайно крещящо бездействие и ще започнем опаковане на паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна”, казват организаторите.

Опаковани със знамената на България и Украйна първо ще бъдат скулптурните композиции в североизточния край на монументалната площадка. Фигурите ще останат покрити със знамена в продължение на следващите няколко денонощия.

Призивът на организаторите е хората да носят собствени знамена, за да се покрие колкото се може по-голяма площ от монумента. 

Протести „за“ и „против“ военната помощ за Украйна

В сряда около Народното събрание ще има две демонстрации заради гласуването за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна.

Протестът „за“ военната помощ за Украйна ще бъде около служебния вход на Народното събрание.

А демонстрантите, които са „против“, се събират пред официалния вход на сградата под мотото „Да защитим мира и неутралитета на България!“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама