Нови ракетни удари в Украйна, поразени са жп линии и електроцентрали

08:10, 04 май 22 25 1593 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ракетни удари тази нощ на много локации в Украйна, включително по Одеса, по западния град Лвов и по граничещата с Унгария Закарпатска област.

Изглежда голяма част от целите са свързани с транспортната инфраструктура – основно жп линии, през която е пренасяна военна техника, изпратена от Запада. 

Поразени са и електроцентрали и помпени станции. Част от Лвов в момента е без ток и вода, предаде bTV.

Украинските власти съобщават, че руските сили са започнали финален щурм срещу металургичния комплекс „Азовстал“, включвайки в атаките и танкове и пехота – досега обстрелът идваше от въздуха.

Снощи в Запорожие пристигнаха 150 души, които по-рано бяха евакуирани от Мариупол. Не е ясно дали оттам ще има нов хуманитарен коридор, а в завода се смята, че остават още близо 200 цивилни.

В телефонен разговор снощи френският президент Еманюел Макрон е помолил руския си колега Владимир Путин да позволи ново спиране на огъня с цел евакуация на пристанищния град.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама