Температурите се повишават

07:00, 04 май 22 25 1217 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18° и 23°, в София около 20°. 

Над Черноморието облачността ще е променлива. На отделни места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от северозапад, след обяд предимно от юг. Максималните температури ще са 16-19°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд, над около 2000 метра - слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°, показва прогнозата на НИМХ. 

В четвъртък и петък вятърът ще е от изток-югоизток, първия ден - слаб, втория - до умерен. Ще се затопли още и максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски - по Черноморието. Сутрин ще бъде сравнително хладно, но предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и в четвъртък на места главно в планинските и североизточните райони, а в петък в планинските райони в Западна България, ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Повишена вероятност за локални по-интензивни явления има в четвъртък.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама