„Intelligent Music Project“ с нова песен седмица преди Евровизия

18:40, 03 май 22 / Култура 25 1575 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българският представител на Евровизия „Intelligent Music Project“ пусна втори сингъл от предстоящия албум на групата „Unconditioned“. Песента носи името „New Hero” и е придружена от ефектен видеоклип, пресъздаващ военна обстановка.

New Hero” излиза само седмица преди „Intelligent Music Project“ да се качат на голямата сцена в Торино, за да представят България на едно от най-големите музикални събития в света – Евровизия, с песента „Intention“, която също е част от предстоящия да излезе през юли албум.

Първа репетиция на „Intelligent Music Project“ за Евровизия

Нашата музика е мисия - имаме послания, които искаме да предадем, и смятаме, че в трудните и тъжни времена, в които живеем, точно посланията от тази песен са важни и трябва да достигнат до максимално повече хора. Смятаме, че именно сега е моментът, в който това може да се случи“, разказват за песента музикантите от „Intelligent Music Project“.

А посланието на песента е много ясно – да загърбим егото, гнева и страха и да започнем да живеем за хората около себе си.

„Ефективното действие в настоящето, независимо от трудностите, е ключът към прогреса. Важно е да знаем, че с красиви приказки нищо не е постигнато. Лесно е да стоиш безмълвен и да изпълняваш каквото ти се казва. По-трудното, но единственото ефективно е човек да има собствено мнение, собствен метод на съпротива към несправедливостта, макар и често в самота и неразбиране“, разказва авторът на музиката и текста на „New Hero“, както и основател и продуцент на „Intelligent Music Project“ д-р Милен Врабевски.

„Intelligent Music Project“ подариха ретро пиано на Летище София

Именно това послание в клипа се предава чрез децата, които в сюжета на видеото са поставени в много тъжната, но актуална военна обстановка.

Искахме да покажем колко важни са децата и колко важно е да ги обичаме и възпитаваме именно в тези ценности – да взимат смели решения и да живеят за хората около себе си. Те са новите герои“, допълват от екипа на групата.

Режисьор на клипа и автор на идеята за сюжета е Кирил Киров-Кико, а оператор на видеото е Павлин Иванов-Bashmotion.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама