Дания унищожава над 1 милион ваксини срещу Covid-19

08:44, 03 май 22 25 1589 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В Дания ще бъдат унищожени 1,1 милиона излишни ваксини срещу Covid-19 през следващите две седмици. Причината - срокът им на годност изтича, а властите не са намерили страни, на които да ги дарят.

От държавната агенция за инфекциозни заболявания твърдят, че епидемията в близо 6-милиона Дания е под контрол. Около 81% от населението е с две дози, а над 62% имат и бустерна ваксина.

До момента Дания е дарила 9 милиона дози, а според властите в Копенхаген, големите трудности сега в цял свят са свързани с намирането на страни, които да ги получат ваксините с изтичащ срок, тъй като предлагането надвишава търсенето, предаде БНР.

Данните у нас

228 са новите случаи на коронавирус в България през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал. Това са 5,57% от направените 4093 теста. 
 
849 пациенти са в болница, от които 77 са в интензивно отделение. 2 души са починали заради усложнения, свързани с инфекцията.
 
117 дози ваксина са поставени през изминалото денонощие. Oбщият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл в България e 2 055 854. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама