И тази година в София няма да има военен парад за 6 май

17:21, 29 апр 22 25 1511 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

И тази година няма да има военен парад за 6 май в София. Денят на храбростта и празникът на Българската армия ще бъде отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България, съобщиха от Министерството на отбраната .

Това е третата поред година, в която техника и военни няма да маршируват по жълтите павета в центъра на София. През последните две години традиционният парад не се състоя заради наложените противоепидемични мерки.

Това обаче се отнася само за София, защото демонстрации ще има извън столицата. Способностите от военнослужещи от Сухопътните войски ще бъдат демонстрирани на учебен полигон „Ново село“, на Военновъздушните сили в 3-а авиобаза в Граф Игнатиево, на Военноморските сили на Морската гара Варна, а Съвместното командване на специалните операции ще покаже какво може на учебен център „Црънча“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама