Облаци и дъжд и в последния ден на април

07:00, 30 апр 22 25 1410 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Облачното и студено време ще се задържи и през уикенда. В събота на места ще има  краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще са временно интензивни. Ще духа до умерен, в Източна България за кратко и силен вятър от изток-североизток. Ще бъде сравнително хладно за периода. Преобладаващите минимални температури ще са между 7° и 12°, в София - около 8°, максималните ще са между 16° и 21°, в София - около 17°. Вечерта над много райони облачността ще намалее.   

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно значителна, но ще е почти без валежи. Вечерта облачността ще намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, след обяд на отделни места в масивите в Югозападна България, временно интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

В неделя и понеделник ще бъде сравнително хладно за периода, с разкъсана облачност. На места ще има и краткотрайни валежи, в повечето райони - слаби, но в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е възможно временно да са и по-интензивни. Вятърът ще е предимно умерен, от изток. Минималните температури ще са между 5° и 10°, преобладаващите максимални - между 16° и 21°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама