От 1 май отпадат ограниченията за влизане в България

17:35, 28 апр 22 25 1469 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Считано от 1 май (неделя) се отменят противоепидемичните мерки за влизане на лица, пристигащи от други държави, на територията на Република България. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес.

До 1 май лицата, пристигащи от други държави на територията на Република България, се допускат при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, за преболедуване или за проведено изследване или на равностоен или аналогичен документ, съдържащ същите данни, припомниха от МЗ. 

Последните данни 

741 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 9977 теста, което значи, че положителните проби са около 7,5%. Почти 65% от тях са без поставени ваксини.

През вчерашния ден са починали осем души с Covid-19, като 75% от тях не са били ваксинирани. Като излекувани са отчетени 5349 души. В лечебни заведения се лекуват 937 пациенти, като новоприетите през последното денонощие са 138. В интензивни отделения са 97 души.

1337 са поставените дози ваксини в сряда. От началото на пандемията са поставени общи 4 379 356 дози.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама