Слънчево с температури до 28°

07:00, 27 апр 22 25 1130 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Предимно слънчево време. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, по-ниски по морския бряг, в София около 22°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините преди обяд ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина. След обяд в масивите от западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Родопите. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, по най-високите части от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 8°.                          

През нощта срещу четвъртък в западната част от Дунавската равнина вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще започне понижение на температурите, което ще продължи и в петък, вече от североизток. В четвъртък облачността ще бъде по-често значителна, предимно купесто-дъждовна, повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, гръмотевични бури и градушки на повече места в страната. В петък сутринта ще има разкъсвания и намаления на облачността, а валежите ще са на отделни места, главно в планинските райони в следобедните часове, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама