Остава слънчево, но температурите леко падат

07:00, 26 апр 22 25 1066 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове, главно в Централна и Южна България, ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 20° и 25°, в София около 20°.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, където ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад-северозапад, след пладне ще се обърне от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°. Температурата на морската вода е 9-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, според прогнозата на НИМХ.
 
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове ще превали и прегърми. Преди пладне ще има повече слънце. Ще духа умерен северозападен вятър, по най-високите части на Рила и Пирин – все още югозападен.  Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 7°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама