Украйна иска от България оръжие и подкрепа за еврочленството ѝ

13:38, 26 апр 22 / Политика 25 1633 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Украйна иска от България да предостави оръжие и подкрепа за еврочленството на страната. Това заяви вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина пред форума „ЕС среща Балканите“, който се провежда днес в София.

Стефанишина заяви чрез видеопослание, че властите в Киев ще поискат оръжие от българската делегация, която трябва да пристигне утре в украинската столица.

България очаква Европейската комисия в най-кратки срокове да направи препоръка за предоставяне на Украйна на статут за страна-кандидат за еврочленство, заяви от своя страна външният министър Теодора Генчовска по време на форума.

Генчовска заяви, че Русия нарушава международното право и няма гаранции, че международният ред ще бъде запазен. „Методите на войната и проявата на жестокост срещу украинското население, срещу деца, жени, се прави опит наистина силово да се ограничи правото на една независима държава да определя своето бъдеще, своята външна политика и политика за сигурност. Отговорността за тази война тежи на раменете на Русия“, посочи тя, цитирана от БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:44, 26 апр 22

Те май от всеки искат да не се окаже че там е централен склад за оръжие на света

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама