Фиаско за Джокович в Белград

18:24, 24 апр 22 / Спорт 25 1420 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Поставеният под номер 2 в схемата Андрей Рубльов (Русия) спечели титлата на турнира по тенис на червени кортове в сръбската столица Белград с награден фонд 597 900 евро.

На финала Рубльов победи на финала водача в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия) с 6:2, 6:7(4), 6:0 за 2:29 часа. Руснакът доминираше изцяло в първия и в третия сет, за да стигне до трета титла за сезона и 11-а в кариерата си.

Ти продължаваш да си един от най-големите в този спорт. Много бих искал да играя като теб и да постигна твоите успехи”, обърна се Рубльов към Джокович.

Двукратният шампион в надпреварата и поставен под номер 1 Джокович успя да се пребори в тайбрека на втория сет и да изравни резултата, но в третата част очевидно изпитваше физически проблеми и не успя да вземе нито един гейм.

Христос Воскресе! Съжалявам, че така завърших. Знам, че всички искахте да спечеля турнира. Стигнах до финала макар и трудно, но не успях. Нещо може да ти откаже в мотора и да не тръгне. Честитя на Андрей новата титлата - голям приятел на Сърбия си и всички те обичаме! За мен е особено чувство да играя пред вас в моя роден град”, каза Джокович след мача, предаде БНР. 

Джокович, който спечели титлата в Белград през 2009 и 2011 година, все още няма трофей от началото на 2022-а.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама