Около 32 млн. лева са влезли у нас от украински кредитни карти

11:50, 23 апр 22 25 2526 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По груби сметки около 32 млн. лева са влезли в страната само през март от украински дебитни и кредитни карти. Данни на Борика за периода показват, че от банкомати са изтеглени 10 млн. лева, а още 8,9 млн. са платени в търговски обекти. Трябва да се отчете, че тази статистика обхваща около 60% от банките, които ползват услугите на Борика. Според банкери можем спокойно да екстраполираме данните за банки, които имат собствени авторизационни центрове в банките си майки. И така да се достигне до това число. Отделно никой не може да каже колко пари влизат чрез кешови плащания. Защото хората идват тук не само с карти, а и с пари в брой. Това написа във Facebook депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев.

Доста коравосърдечно е да смятаме ползи от хора, които бягат от война по този начин и не ми е тази целта. Особено като се има предвид, че тук са основно жени с деца. По-скоро потърсих данните като реакция на тези, които мрънкат как може държавата да им дава по 40 лева на ден. Първо, тя не ги дава на бежанците, а на хотелите, които ги приемат. Така че тези пари си остават в икономиката. Отиват за заплати, за ток, за всякакви други разходи”, коментира той.

Между другото заявленията, че майките с деца трябва да си търсят друг подслон от началото на туристическия сезон не ми се виждат особено премислени и човешки. Надявам се да бъдат коригирани”, заяви депутатът.

Всички срещаме трудности в момента по независещи от нас причини. Но не бих искал да съм на мястото на хора, които бягат от война. Които не знаят дали домът им вече не е разрушен. Независимо дали идват със скъпи коли или с автобуси. Честно казано не виждам особена разлика. Нека бъдем по-състрадателни и човеци”, призова Панев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 22:36, 23 апр 22

"40те лева ги давали на хотелиеритд и те оставали тук..." ами дайтд ги на майките с деца /българи/ или прнсионери и други социално слаби. Пак ще останат тук, в икономиката ....
Голяма простотия ей богу ТЪПИ СТЕ!, ама ние сме по-тъпи, че ви се доверяваме и ви избираме

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама