Мъж откри огън по случайни минувачи в САЩ

10:23, 23 апр 22 / Свят 25 1460 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Въоръжен мъж откри огън по случайни минувачи от укритие за снайперист на последния етаж на жилищна сграда близо до елитно подготвително училище във Вашингтон, окръг Колумбия.

При стрелбата са ранени 54-годишен мъж и жена на около 30, които са в тежко състояние. 12-годишно момиче е ранено в ръката, пострадала е и жена на около 60 години. Тримата ранени са откарани в местни болници, а по-възрастната жена е лекувана на място и освободена.

След стрелбата мъжът се е самоубил, като е чул, че полиция нахлува в жилището му.

Полицията съобщи, че заподозреният, Реймънд Спенсър, на 23 г., от предградието Феърфакс, Вирджиния, е бил идентифициран от видео, което публикувал в социалните мрежи. На него се виждат изстрели, произведени от прозорец на горния етаж, предаде БГНЕС. 

Началникът на полицията във Вашингтон Робърт Конти съобщи на пресконференция късно в петък, че видеото е автентично, но за момента не е ясно дали стрелбата е предавана на живо или е публикувана след това.

При нахлуването на полицията в апартамента на мъжа, служителите на реда останали шокирани: всичко било подредено като убежище на снайперист: с оръжие, монтирано на статив.

Пострадалите са застреляни на случаен принцип, тъй като „те просто вървели по тротоара на окръг Колумбия“.

Мъжът е изстрелял най-малко 20 патрона. Полицията разследва мотива му. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама