Митрофанова: Въоръжаване от София ще ескалира ситуацията и ще усложни диалога

20:16, 22 апр 22 25 1558 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Продължаваме да следим темата за възможни доставки на оръжия и амуниция от България за псевдогероите на Украйна. Убедени сме, че подобен жест от страна на официална София ще съдейства само за допълнително ескалиране на ситуацията в региона, както и ще усложни по-нататъшен диалог между нашите страни. Това заяви руският посланик Елеонора Митрофанова на седмичния брифинг на посолството в София.

Посолството продължава да поддържа тезата, че „престъпният режим в Киев засилва антируската пропаганда, като масово тиражира в западните медии фалшиви новини за уж прилагане на насилие от страна на Въоръжените сили на Русия спрямо обикновени украинци“.

Руската икономика се справя с безпрецедентния натиск, ситуацията се стабилизира. Курсът на рублата към чуждестранни валути се връща към показателите от първата половина на февруари и се определя с обективно силен платежен баланс. В първия квартал има положително салдо над 58 млрд долара, което е историческият максимум. Обемите на влогове от граждани се увеличават, нормализира се търсенето, възстановяват се резерви на стоки”, казва посланик Митрофанова.

Българска делегация заминава за Киев

Санкциите са освободили огромния вътрешен пазар за руски производители, стимулират укрепване на нашата финансова система, развитие на технологии, както и преориентиране към по-перспективни и по-сигурни чужди партньори. При това се отбелязва пагубен ефект от санкционната политика за тези страни, които я инициираха. Отбелязват се нарастващата се инфлация и безработица, проблеми в производството и доставки на потребителски стоки, поскъпване и дефицит на тях. Очевидно е значително намаляване на жизнения стандарт на средностатистически жител на Евросъюза в резултат на недалновидните действия на правителствата на редица страни”, заявява посланикът във видеото.

Елеонора Митрофанова честити и наближаващия Великден. „Във всички времена независимо от политическата конюнктура и градуса на двустранната реторика, този светъл празник винаги трайно и дълбоко свързва вярващите на нашите два православни народа. Пожелавам ви щастие и благополучие, скъпи приятели!”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама