Втори етап: Руската армия смята да установи пълен контрол над Донбас

13:06, 22 апр 22 25 1602 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Въоръжените сили на Русия трябва да установят пълен контрол върху Донбас през втория етап от специалната военна операция в Украйна. Това каза заместник-командващият войските на Централния военен окръг генерал-майор Рустам Минекаев, цитиран от ТАСС.

„След началото на втория етап на специалната операция, който започна буквално преди два дни, една от задачите на руската армия е да установи пълен контрол над Донбас и Южна Украйна“, заяви Минекаев на годишно събрание на Съюза на предприятията от отбранителната промишленост на Свердловска област.

Духовници тръгват към „Азовстал“, за да приберат цивилни, ранени и убити

По думите му контролът над южните райони на Украйна ще даде на руските въоръжени сили още един излаз към Приднестровието.

Контролът над Южна Украйна е още един излаз към Приднестровието, където също има доказателства за потискане на рускоезичното население. Очевидно е, че ние сега воюваме с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше срещу нас. И сега е същото, те никога не са обичали Русия, каза той, цитиран от БТА.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама