„Петков е извадил бялото знаме и го е забил на баира“

10:35, 22 апр 22 / Политика 25 1774 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кирил Петков е извадил бялото знаме и го е забил на баира. Управлението е абсолютно хаотично. Амбицията ни да имаме регионална роля се изпарява. Двигателите в региона ще са тези, помогнали на Украйна, с твърда позиция. 

Пропиляхме шансовете си за съществена и видима роля в региона. Това заяви в ефира на Нова нюз дипломатът и бивш посланик на България в САЩ Елена Поптодорова.

По думите ѝ не можем да решим протоколен въпрос като въоръжаването на Украйна, какво остава за други. „Превърнахме външнополитически въпроси в вътрешнополитическа криза, това е много опасен симптом, тревожно е. Най-неприятното е, че тежките душеразкъсващи анализи у нас не могат да бъдат съобщени на външния свят. Последиците от разочарованието на външния министър на Украйна Кулеба са сериозни. Държавата няма капацитет да решава важните въпроси“, коментира тя.

Европа на крайностите и кризите. „Политкаст“ еп. 39

От своя страна журналистът Емил Спахийски смята, че българската политика от години е незряла. „Дори да изглежда, че подкрепяме Украйна, все пак не го правим. Износът на оръжие е скочил, така че неформално сме ги въоръжавали. Незряло е да не допуснеш Зеленски да се изкаже пред парламента. Няма последователна външна политика, тя е разпокъсана вътре в самата коалиция“, посочи той.

Според него Русия се държи с „чудовищна“ арогантност към България. „В момента се пролива страшно много кръв. Ние имаме право да изберем страна без да ни притискат. Ако се дръпнат БСП или ДБ, коалицията пада и отиваме на предсрочни избори. Самият факт, че двете партии са част от коалиция е нонсенс.

„Демократична България“ даден заден: Няма да напуска правителството

Правителството се държи само защото властта знае, че при нов вот няма да има същите резултати“, подчерта Спахийски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 13:31, 22 апр 22

Кремчовата крадла да вземе да се пенсионира. Аман от изкуфелници и старчоци. Дайте път на младите хора от ПП!!!

2 Анонимен 16:16, 22 апр 22

Най много щеше да стигне до отчетничка но покрай партията постигна незаслужени позиции

3 Истината 18:21, 22 апр 22

Русия е фашистка държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама