Край на безплатните чадъри и шезлонги по морето

16:05, 21 апр 22 25 1847 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Без безплатни и евтини чадъри и шезлонги по морето тази година. От Асоциацията на концесионерите на морски плажове заявиха, че на повечето морски ивици се очаква цените на плажните принадлежности да бъдат тези, които са заложени в концесионните им договори.

Това, че сме защитили и сме спечелили дадената концесия с цена по договор не значи, че ще сложим тавана. За моя плаж например по концесионен договор цената ми е 10 лв. за чадър и 10 лв. на шезлонг, но аз тази година ще коригирам, спрямо предната, и най-вероятно ще ги давам на 6 или 7 лева”, заяви за БГНЕС Николай Димитров от Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Миналото лято заради пандемията Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава анти COVID мярка не се предвижда.

Гърция разхлабва COVID мерките за лятото

Миналото лято в „Слънчев бряг” цените на чадърите и шезлонгите бяха намалени с 50%. Това лято обаче все още се обмисля дали да се заложи цената, която е заложена по договор.

„В единия район цената е 9 лева, в другите два района цената е 10 лв. за чадър и 10 лв. за шезлонг. Всяка година нашият наем и нашата концесионна такса се индексира спрямо инфлацията, а тази година обявената до момента е 15-16%. Не можем да си позволим да поддържаме ниски цени на плажните принадлежности”, обясни концесионерът Николай Димитров.

Безплатните чадъри и шезлонги няма да има и на бургаския плаж. „Към настоящия момент се подготвяме зоните да бъдат с платени плажни принадлежности. В момента не се предвижда възможност да бъдат коригирани, както миналата година, но на бургаския плаж цените са едни от най-ниските - 1.20 лв. е цената за чадър, толкова е и за шезлонг”, съобщи Симеон Цветков - представител на концесионера на Северен плаж в Бургас

Очертава се и сериозна криза със спасителите на плажа

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама