„Всеки труд се заплаща“: Пътните строители на протест

10:37, 20 апр 22 25 1289 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко!”, „Пътният бранш е пред фалит”, „Всеки труд се заплаща”. С тези призиви пътните строители протестират пред сградата на Народното събрание. Минути преди 10.00 часа на жълтите павета пристигнаха и няколко камиона.

Пътищарите, представлявани от ББК „Пътища“, настояват за предприемане на своевременни действия от страна на правителството и парламента за адекватното управление и поддържане на пътната мрежа на Република България чрез възлагане на ремонтно-възстановителни дейности.

Коалицията се разбра за парите за пътищата

„Тук сме, за да подкрепим народните представители в тяхното желание да има безопасни пътища и да ги убедим, че трябва да гласуват първа точка от днешния дневен ред, която е приетата вчера от регионалната комисия – приетото решение за разплащане на 50% от дължимите суми и започване на възлагания по текущите договори, така че да можем да приведем републиканската пътна мрежа в нормално състояние”, каза Стефан Чайков, председател на Браншова камара „Пътища”. Той посочи, че днешният протест ще протече мирно. „Ще има и няколко камиона, ще направим и едно шествие до Министерски съвет и обратно", каза той.

Служителите на „Автомагистрали - Черно море” също ще протестират и подготвят блокада на няколко пътни артерии – пътен възел Белокопитово, Ришки проход и Айтоски проход. Те настояват парламентът да излезе с решение за изплащане на 28 млн. лева, дължими за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама