Над 10 хил. допълнителни места във влаковете за празниците

15:14, 19 апр 22 25 1276 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 10 400 допълнителни места за предстоящите почивни дни по повод Великден.

За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната

БДЖ с нов шеф

От утре (20-ти април) до 27-ми април включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

- София-Варна-София;

- София-Бургас-София;

- София-Пловдив-София;

- София-Стара Загора-София;

- София-Свиленград-София;

- София-Горна Оряховица-София;

- София-Плевен-София;

- София-Видин-София;

- София-Благоевград-София;

- София-Кулата-София; 

- Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна;

- Варна-Враца-Варна;

- Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив;

- Пловдив-Варна-Пловдив.

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси, е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак, съобщават от дружеството. 

Могат да се закупуват билети и онлайн, като системата позволява 30-дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ, както и тук.

Влакът от Истанбул до София тръгва отново

От БДЖ напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане, има намаление от 10% до 20% от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама