Отново облачно и дъждовно време

07:00, 20 апр 22 25 1265 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Облачността от запад отново ще се увеличи и ще бъде значителна. Отначало в западните райони, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-900 m – дъжд и сняг. На отделни места в Южна България валежите ще са със значителни количества. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който през деня в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще се задържат по-ниски от нормалните за месеца; минималните ще са между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под 0°, максималните – между 8° и 13°. В София минималната ще е 0°, максималната – около 8°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и след обяд на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

 Над планините ще преобладава облачно време, на много места с валежи от сняг, в ниските части – дъжд и сняг. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра - около 0°.

През нощта срещу четвъртък от запад на изток облачността ще намалее до изясняване. В Югозападна България ще е почти тихо и минималните температури сутринта ще са около и малко под нулата и във високите полета има условия за слана; в останалата част от страната ще духа до умерен северозападен вятър. В четвъртък преди обяд вятърът временно ще отслабне, по-късно ще се смени с югозападен и отново ще е до умерен. Дневните температури ще се повишат и на места ще достигат 19°-20°. От югозапад облачността отново бързо ще се увеличава, вероятността за валежи е малка. В петък вятърът от юг ще се усили, особено в източната половина от страната и ще се затопли още малко. Ще преобладава облачно време, на места с краткотрайни валежи, според прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама