Инцидент в завод „Арсенал“

15:30, 18 апр 22 25 1687 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Две работнички на оръжейния завод „Арсенал“ са пострадали при трудова злополука, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив. 

Инцидентът е станал днес около 11.20 часа в завод 4, цех 130 на завода. При работа с капсулвъзпламенител се е получило запалване и физическо възпламеняване на изделието, като възпламеняването се е ограничило само на едно работно място. 

Вследствие на това две работнички -  на 49 г. и на 53 г., са с изгаряния. Едната от тях – жената на 49 г., е получила и разкъсно-контузна рана, а другата – жена на 53 г., е с фрактура на показалец и среден пръст на дясна ръка. Пострадалите са откарани във Филиал към центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък.

Незабавно са започнати действия по изясняване причините за злополуката, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието. Срокът за разследване е двумесечен.    

От Апелативната прокуратура уточниха, че разследването се извършва под ръководството на Районната прокуратура в Стара Загора.

Прокуратурата е започнала досъдебното производство.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама