Валежите намаляват, но остава студено

07:00, 19 апр 22 25 1161 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Валежите ще намалеят като обхват и интензивност, а и облачността над много райони временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще се задържи студено за април с минимални температури между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски; максималните температури ще бъдат между 8° и 13°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 9°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, през деня с временни разкъсвания. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от юг. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време, през деня с временни разкъсвания на облачността. На много места ще превалява сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Във вторник и сряда времето ще бъде динамично и променливо, доста студено за втората половина от април: минималните температури ще са между 0° и 5°, в отделни котловинни полета в Западна България и малко под 0°, максималните през първия ден - между 8° и 13°, втория - слабо ще се повишат. Облачността ще е предимно значителна, с валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500-600 m във вторник и над 800-900 m в сряда - от сняг; във вторник през деня валежите ще намалеят като обхват и интензивност, в сряда отново ще са на повече места в страната и повече като количество. Във вторник вятърът ще бъде предимно от запад-северозапад, в сряда в югоизточните райони - с южна компонента, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама