„Лудогорец“ спечели 11-а поредна титла на България

08:17, 18 апр 22 / Спорт 25 1347 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лудогорец“ спечели 11-а поредна титла на България. Това стана факт, след като тимът от Разград победи с 4:1 „Славия“ на „Хювефарма арена“ и четири кръга преди края на плейофите са недостижими на върха в класирането. Играчите на Анте Шимунджа имат 67 точки, докато втория ЦСКА е с 53, след като по-рано днес стигна само до 0:0 срещу „Левски“.

Словенецът Шимунджа е третият пореден чужденец, който ще става шампион с разградчани след Павел Върба (2020 г.) и Валдас Дамбраускас (2021 г.). През 2019 г., когато „Лудогорец“ стана първи начело на тима бе Стойчо Стоев, който вече имаше една титла през 2014 г. През 2018 г. треньор на зелените бе Димитър Димитров-Херо. Преди това в три поредни години „Лудогорец“ триумфира с наставник Георги Дерменджиев (2017, 2016, 2015). Първите две титли са на сметката на Ивайло Петев.

През този сезон тимът беше воден от трима наставници. Сезонът започна с Валдас Дамбраускас, който бе сменен от Станислав Генчев, а през зимата дойде Шимунджа, предаде БГНЕС.

Изходът от срещата беше решен в рамките на 8 минути в средата да първото полувреме. Първо Гьоко Зайков си вкара автогол. Само две след това Бърнард Текпетей вкара първото си попадение в тази среща.

Ганаецът асистира за 3:0 в 22-ата минута, а за Тисера не беше проблем да отбележи първия си гол с екипа на разградчани. До края на полувремето още на два пъти Лудогорец можеше да накаже съперника си.

Текпетей вкара за 4:0 девет минути след началото на второто полувреме, пробивайки от дясно. Той елиминира и вратаря Вуцов и от много малък ъгъл успя да прокара топката във вратата му. Славия върна едно попадение в 78-ата минута чрез резервата Йон Бакеро, който беше изведен по прекрасен начин от Мартин Петков зад гърба на отбраната и завърши безупречно.

В 83-ата минута Матиас Тисера засече центриране от корнер не успя да пробие блестящия в този случай Светослав Вуцов. И това обаче беше достатъчно на Лудогорец, за да стартира празненствата по случай титлата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама