Партията на Стефан Янев ще бъде обявена до началото на май

17:44, 16 апр 22 / Политика 25 1284 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Новият политически проект на Стефан Янев може да се учреди до началото на май. Това обяви във Facebook Ралица Симеонова, заместник-министър на отбраната в краткия мандат на Янев в МО и негов сътрудник. 

Янев: Когато му дойде времето, ще обявим политически проект

„Партията ще бъде учредена, когато рекрутираме достатъчен брой хора, споделящи сходни политически идеи и възгледи, т.е. когато е налице необходимия за една подобна формация човешки капитал. Надяваме се това да се случи до началото на месец май“, написа тя. 

Какъв е профилът на бъдещата формация?

Тя очертава и профила на бъдещата формация: Партията ще бъде позиционирана в национално-консервативния спектър. Акцентът ще бъде поставен върху традиционните ни ценности, значимостта на семейството, върху необходимостта от отстояване на държавността, съхраняване на националната ни идентичност, на нашия културно-цивилизационен код. Родолюбието, грижата и отговорността към бъдещето на нацията, отстояването на националните интереси, съхраняването и утвърждаванто на българската държавност ще бъдат основа и цел на всяко политическо решение и действие“.

По думите ѝ партията на Янев нямало да поставя под въпрос членството на България в НАТО и ЕС, но ще се настоява за по-балансирана политика и по-ефективно използване на членството в съюза. „Смятаме, че страната ни трябва да води смислена и балансирана външна политика и по-ефективно да използва членството си в тези съюзи, както и в други мултилатерални форми на сътрудничество“. 

„Същевременно сме убедени, че имаме осезаема нужда да ревитализираме нашата икономика посредством стимулиране на частната инициатива и създаване на възможности за нейната пълноценна реализация. Това може да се случи единствено чрез ефективна институционална рамка – работещи и предвидими правила, както и чрез ефективен правоприлагащ апарат, който да гарантира първата детерминанта. Не на последно място, ще работим за създаване на социално-икономическа среда, гарантираща достоен труд и достойни доходи“, отбеляза още Ралица Симеонова. 

Янев към Петков: Не съм твой министър

Припомняме, че Стефан Янев беше министър-председател в двете служебни правителства между май и декември 2021 г., като остана в кабинета на Кирил Петков като военен министър. Той обаче подаде оставка малко след  избухването на войната в Украйна, защото я нарече „военна операция“. Кирил Петков му поиска оставката, като обяви, че „води различна външна политика през Facebook“ и поставя присъствието си в МС като условие за съществуване на кабинета. 

Ден след неговата оставка Ралица Симеонова също се оттегли от поста си като заместник-министър на отбраната. Тя остро разкритикува кабинета „Петков“, като отбеляза, че повече няма да изпитва срам и неудобство от политиките, които се провеждат в него.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама