Картата на заболеваемостта вече само в жълто и зелено

14:52, 15 апр 22 25 1769 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Във всички области в страната намалява заболеваемостта от COVID-19 на двуседмична база, показват днешните данни на Националния център по заразни и паразитни болести. Нито една област не е в червената или тъмночервената зона.

С най-ниска заболеваемост и в зелената зона са областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив, Бургас и Търговище. Останалите области са в жълтата зона. Заболеваемостта от коронавирус в страната на 14-дневна база е 136 на 100 000 души население, пише bTV.

По данни на картата за епидемичната обстановка, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, три от регионите са в най-ниския етап - нула.

Регионите на областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище и Разград са в етап едно.

Данните от последното денонощие

550 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 8 311 теста, което значи, че положителните проби са около 7%.

В четвъртък са починали осем души с коронавирус. Като оздравели са отчетени 2150.

В болница през вчерашния ден са постъпили 116 пациенти. Така общият брой на хоспитализираните с вируса у нас става 1116, като 133 от тях се лекуват в интензивни отделения.

Вчера са поставени 1632 дози ваксини.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама