София-град остана единствената област в червено на Covid-картата

13:46, 14 апр 22 25 2320 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Само София-град е в червена зона по ниво на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести.

Областите с най-ниска заболеваемост на 14-дневна база и попадащи в зелена зона са Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали. Останалите области са в жълта зона.

Заболеваемостта в България от COVID-19 на двуседмична база е 145 на сто хиляди души население.

Според картата на епидемичната обстановка, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с инфекцията, три от регионите са в най-ниския етап - нула. Двата региона, обхващащи областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище, са в етап едно. До дни не се очаква промяна, предаде БТА. 

7% положителни проби за денонощие

През последните 24 часа са регистрирани 647 нови случая при 9129 направени теста, сочат данните от Единния информационен портал. Това означава, че 7.1 % от взетите проби са дали положителен резултат.

Близо 64% от новозаразените за денонощието не са ваксинирани. Най-много нови случаи има в София - 250, а най-малко в Кърджали - само 1. 

Общо потвърдените случаи на коронавирус в България са 1 147 812. Броят на активните случаи намалява и те вече са 166 417. Спад има и в броя на настанените в болница - 1 134, от които 131 са в интензивно отделение. Малко над 77% от новопостъпилите в болница не са имунизирани.

Излекуваните през последното денонощие са 990 души, така общият им брой достига 944 639.

Починалите за последните 24 часа са 16, половинато от които не са ваксинирани. Така броят на жертвите на болестта у нас вече е 36 756.

До момента у нас са поставени общо 4 367 271 дози на ваксините срещу COVID-19. През последното денонощие са извършени едва 1 744 имунизации. Лицата със завършена имунизация са над 2 млн. души. Над 735 хил. души вече са си поставили бустерна доза.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама