„Чиновник няма да стана“: Карбовски се отказва да влиза в СЕМ

08:12, 14 апр 22 25 1452 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Мартин Карбовски се отказва да става член на Съвета за електронни медии. Той бе номиниран за нов член на медийния регулатор от парламентарната група на „Има такъв народ“. 

Не, няма да ставам чиновник. Имаме екип, който иска да правим друго. Съжалявам, ако сте си загубили времето в тая репресия“, написа Карбовски във Facebook.

Мартин Карбовски и Пролет Велкова – номинирани за членове на СЕМ

Малко по-късно Карбовски обясни, че отказва номинацията, защото целта му е да се „върши истинска работа“. „Човек трябва да е свободен... Съветите имат намерение да обслужват политическата класа, както и преди - да не се занимават с проблемите на журналистите и ще въвеждат все по-драконовски, неолиберални регулации. Нещо, което трябва да избегна. Там промяната е невъзможна. Благодаря на всички колеги за подкрепата и не-подкрепата. Благодаря и за подигравките. Тенденцията свободата да бъде престъпление трябва да се прекрати. Ще се борим за това“, написа още той.

В специално видео обръщение Мартин Карбовски обяви, че няма да става чиновник, защото това му прилича на пенсиониране. „Тая работа, която ми се предлага и заради която се юрнаха да ни тормозят и навикват, не е за мен. Ако работим като чиновници, нашият екип явно няма да може да снима, няма да получим и подкрепата, която очаквахме от Тошко и от Слави, но нека решението да е мое. Целите, които си поставя един чиновник в СЕМ, едва ли ще мога да ги реализирам точно аз“.

Карбовски обяви също, че ще оспори всяка лъжа за него и ще публикува биографията си.

Днес изтича крайният срок за внасяне на предложения за кандидати за членове на Съвета за електронни медии от парламентарната квота. До момента е ясна кандидатурата на „Демократична България“ за медийния регулатор - Пролет Велкова. От „Продължаваме промяната“ засега се спрягат две имена - на Валерий Тодоров - бивш генерален директор, и юристката - конституционалист и медиен експерт Симона Велева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама