Писмо на украинче до мъртвата му майка разплака ООН

19:45, 12 апр 22 25 2075 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Писмо на украинското момче до починалата майка разплака делегатите на Съвета за сигурност на ООН.

Писмото бе прочетено от украинския посланик в ООН Сергей Кислиця. Трогателното писмо е публикувано преди няколко дни и е написано от деветгодишно момче, след като майка му е била убита от руски войници.

„Мамо, това писмо е моят подарък за теб за Деня на жената на 8 март. Благодаря ти за най-добрите девет години в живота ми. Много благодаря за детството ми. Ти си най-добрата майка на света. Никога няма да те забравя. Желая ти късмет в небесата. Пожелавам ти да стигнеш до рая. Ще се опитам да се държа добре, за да стигна и аз до рая”.

Детето с червеното палто от „Списъкът на Шиндлер“ спасява бежанци от Украйна

Кислиця каза, че майката на момчето е била убита от руски войници, докато с детето се опитвала да избяга от обсаден от руската армия град. Жената била убита на място, а момчето останало в колата. След часове местните жители го открили и завели в спасителен център, разказа посланикът.

Такива писма не трябва да се пишат. Ако има такива писма в 21-ви век, значи, че нещо се е объркало ужасно много, включително тук, в Организацията на обединените нации. Това би означавало, че неговият механизъм за поддържане на международния мир и сигурност не работи правилно и трябва да бъде поправен. Но могат ли да бъде той коригиран, докато на Русия е позволено да използва правата на постоянен член? Ако не успеем да спрем Кремъл, все повече деца ще стават сираци. Все повече майки ще губят децата си“, каза посланикът, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама