Уволниха шефа на БДЖ

21:31, 11 апр 22 25 1826 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Йордан Мирчев е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД.  Това съобщи Нова телевизия, като се позова на информация от Министерството на транспорта и съобщенията.

Транспортният министър Николай Събев маха 81-годишния професор точно 3 месеца, след като го назначи с обещания за грандиозни реформиПричината е, че реформата в БДЖ се случва по-бавно от това, което правителството очаква. Освен Мирчев, от Съвета на директорите е освободен и Кирил Григоров.

Събев иска интернет, чисти вагони и спазване на разписанията в БДЖ

Рокади, рокади

Припомняме, че преди дни транспортният министър Николай Събев предупреди за кадрови промени на върха - БДЖ, пристанища, летища и т.н.

В края на миналата година Събев уволни шефа на „БДЖ – Пътнически превози“ Любен Нанов заради лошо управление на дружеството. Имаше съмнения за сключване на неизгодни договори за ремонт на влакове. 

Само няколко дни на поста оцеля и наследникът на Нанов – Константин Азов. Причина за отстраняването му стана видео на заснежен коридор в пътнически вагон, качено в социалните мрежи.

В рамките на 40 календарни дни Събев назначи Симеон Евтимов за председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“, а Любомир Сяров – за редови член на директорския борд, след което ги уволни.

По молба на Събев, само след около два месеца служба, премиерът Кирил Петков освободи от поста заместник-министър на транспорта и Илия Илиев, припомня Expert.bg.

Така само за 4 месеца държавните железници се превърнаха в „най-проветривото“ място в България.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама