Вятърът в Сливен достигна 90 км/ч

15:03, 11 апр 22 25 1317 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология, скоростта на вятъра в община Сливен е достигнала близо 90 км/ч.

За това информира инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“. Тя допълни, че към този момент на дежурния телефон са постъпили няколко сигнала за отлепена хидроизолация на покрив на жилищен блок и паднало дърво по пътя за селата Гавраилово – Злати войвода. По думите й движението в участъка на пътя не е блокирано, а дървото вече е отстранено.

6 литра на кв.м. е количеството паднали валежи през вчерашния ден, няма информация и постъпили сигнали за сериозни щети от падналата градушка.

Щабът е в непрекъсната връзка с аварийната група, както и с кметовете на населени места, с готовност за своевременна реакция, обобщи инж. Кънева, цитирана от общината.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама