Мъск предлага централата на Twitter да стане приют за бездомни

10:25, 11 апр 22 / Свят 25 1705 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Илон Мъск няма да бъде член на борда на Twitter, заяви главният изпълнителен директор на компанията за социални мрежи Параг Агравал. Което според него е за добро.

Мъск придоби дял и в Twitter

Преди по-малко от седмица стана ясно, че шефът на Tesla ще бъде назначен, след като закупи голям дял от фирмата и стана най-големият ѝ акционер. Самият Мъск написа в Twitter, че „очаква с нетърпение да работи с Параг и борда на Twitter, за да направи значителни подобрения през следващите месеци“.

Бизнесменът е трябвало да се присъедини към борда на 9 април, но на сутринта във въпросния ден е обявил, че не възнамерява да се възползва от тази възможност.

В съобщението си от неделя Агравал сподели бележка, която е изпратил на Twitter, в която се казва, че назначаването на Мъск в борда ще зависи от проверка на миналото му и че той ще трябва да действа в най-добрия интерес на компанията, след като бъде назначен. „Илон е нашият най-голям акционер и ние ще останем отворени за неговия принос“, добави Агравал. В очевидна реакция на новината Мъск постна в Twitter усмихнат емотикон, без друг коментар.

Милиардерът и технологичен предприемач е чест потребител на Twitter, като редовно смесва подстрекателски и противоречиви изказвания по въпроси или други публични фигури с коментари, които са капризни или фокусирани върху бизнеса.

Решението на Мъск да не заеме място в борда на Twitter дойде, след като в събота той попита дали социалната медийна мрежа „не умира“ и не губи потребители като певеца Джъстин Бийбър, които са много следвани, но рядко публикуват. „Повечето от тези „топ“ акаунти туитват рядко и публикуват много малко съдържание“, написа шефът на Tesla, озаглавявайки списък на 10-те профила с най-много последователи - списък, в който той самият е под номер 8 с 81 милиона последователи. „Умира ли Twitter?“, попита той. Мъск продължи и в анкета в мрежата да превърне централата на Twitter в приют за бездомни, тъй като по думите му „никой не работи в нея така или иначе“.

Според доклад на „The Washington Post“, Мъск е откровена и поляризираща фигура и съобщението за назначаването му в борда е предизвикало недоумение сред някои служители на Twitter, пише БГНЕС. 

Според изявления в „Slack“, служителите на базираната в Калифорния компания за социални медии са посочили притеснения относно изявленията на Мъск по въпросите на транссексуалните и репутацията му на труден и целеустремен лидер. Калифорнийска агенция съди Tesla, твърдейки, че извършва дискриминация и тормоз срещу чернокожи работници. Производителят на електромобили отхвърли обвиненията, като заяви, че се противопоставя на дискриминацията.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама