Седмицата започва с опасно силен вятър

07:00, 11 апр 22 25 1201 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за силен вятър е обявен в голяма част от страната. Пориви до 20-22 см. се очакват в областите Видин, Монтана, Враца, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Кюстендил, Благоевград и Бургас, където се очакват и значителни валежи.

Преди обяд валежите навсякъде ще отслабнат, в много райони временно и ще спрат и след обяд само на отделни места, главно в Централна България и планините ще превали слабо. Около и след обяд от запад и облачността ще се разкъсва и намалява, вечерта над много райони до предимно ясно. Ще остане ветровито със силен вятър от север-северозапад. Ще бъде хладно с минимални температури между 2° и 7°, в София - около 4°; максималните ще са между 10° и 15°, в София - около 10°. Вечерта вятърът ще отслабва.

Над Черноморието облачността ще е значителна и до около обяд все още ще има валежи от дъжд. Условия за значителни количества има до сутринта в южните райони. Ще е ветровито със силен вятър от север-северозапад, който вечерта ще отслабва. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 7°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна. До сутринта валежите ще отслабнат. След обяд на отделни места, главно в Централна и Източна Стара Планина и Родопите ще вали сняг, под 800-1000 метра - дъжд, Около и след обяд от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източните райони, без валежи. Вятърът ще отслабне, във вторник ще е от северозапад, в сряда от север-североизток. Сутрин ще е доста хладно, минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски, ще има условия за слани. Дневните температури ще се повишават, в сряда максималните ще са между 15° и 20°.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама