Каримански ще съди Асен Василев

12:27, 10 апр 22 / Политика 25 2100 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Любомир Каримански ще заведе дело срещу вицепремиера Асен Василев, тъй като се чувства засегнат от думите му. Toва каза пред bTV Ива Митева от „Има такъв народ“.

Вчера в едно радио един вицепремиер си позволи да каже, че господин Каримански е сложил подписа си с под документ, с който са откраднати 1 милион лева от служител на банката. Не може така да се хвърля кал върху хората. Не може с такава лекота това да се прави и затова е съдебната ни система. Надявам се тя да даде отговорите на всички въпроси“, отбеляза Ива Митева.

Митева: Премиерът предложил на Каримански пост, далеч от България

Вчера в свое интервю за „Дарик“ Василев посочи, че законът не поставя други специфични условия освен „безупречна репутация“ за гуверньора на централната банка. „Ние представихме кандидат с безупречна репутация“, каза той с препратка към Андрей Гюров. На въпрос дали това значи, че другият кандидат (тоест, Каримански) не е с безупречна репутация, финансовият министър заяви: „Мисля, че това, което се видя през последната седмица, а и което той сам каза... той е сложил подписа си под документ, с който 1 млн. лв. на вложител на банката, на която той е бил изпълнителен директор, са били откраднати“. Прокуратурата е започнала разследване по случая след жалба на собственика на дружеството, но до този момент няма развитие по случая.

За предложението на „Демократична България“ и БСП кандидатурите за управител на БНБ да бъдат оттеглени, Иве Митева коментира, че това не е решение. „Ако направим това, няма смисъл да бъдем повече в Народното събрание“, смята тя.

Заради ситуацията около избора на управител на БНБ, лидерите на партиите в управляващата коалиция се събират на Коалиционен съвет.  Изборът на гуверньор предизвика напрежение между „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“. В петък кандидатът на ИТН Любомир Каримански  съобщи, че е получил заплахи да се откаже от състезанието с конкурента си Андрей Гюров от ПП.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Ивелин 15:17, 10 апр 22

Гн Каримански след като си знаеш задника уср.н.Защо се слагаш там кадето нетие работата.Цял свят знае че си замесен във 1 милион откраднати пари.Стар мошеник си.Извинявай.Въобще неси за там.Ще му пръд..ш на оная работа на Асен Василев.Светът е с него.

2 Анонимен 20:13, 10 апр 22

Мерака е голема работа.Карма прос си.

3 Анонимен 23:18, 10 апр 22

Хайде разваляйте калимерата и да се връща Боко.

4 бах ти глупаците 23:19, 10 апр 22

Хайде ,разваляйте калимерата и да се връща Боко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама