Три финала за България след първия ден на Световната купа

20:15, 08 апр 22 / Спорт 25 1654 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Три финала за България в първия състезателен ден на Световната купа в София. Боряна Калейн води във временното класиране, а Стилияна Николова е трета след първите два уреда (обръч и топка) в многобоя при жените на Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в Арена Армеец” в София.

Калейн се класира за финалите на обръч и топка, които са в неделя, с първи по сила оценки, а Николова е финалистка само на обръч, след като на топка е с 11-а оценка.

Боряна Калейн изпълни много силно композициите си и беше оценена с 32.950 точки на обръч и 31.150 точки на топка. Тя има сбор от 64.100 точки до момента, а утре й предстои да играе с бухалки и лента, съобщиха от федерацията по художествена гимнастика.

Дебютантката Стилияна Николова е трета във временното подреждане с 59.650 точки. Тя допусна груба грешка на топка (уред извън терена) и доигра съчетанието си с резервния уред, за което получи оценка от 27.650 точки. На обръч Николова беше стабилна и съдиите й дадоха 32.000 точки.

Колебливо начало за новия ансамбъл

Ансамбълът на България е четвърти във временното класиране за многобоя на Световната купа. Вая Драганова, Елена Георгиева, Петя Борисова, Женина Трашлиева, Биляна Везирска и София Иванова допуснаха доста грешки в композицията си с пет обръча, включително излизане на уред извън терена.

Възпитаничките на Весела Димитрова получиха оценка от 24.200 точки, от които 12.500 за трудност, 7.500 за артистичност, 4.500 за изпълнение и 0.300 наказание за излизане на уреда.

Българките представиха много атрактивна, трудна и красива композиция, но с доста грешки. Все още те не са сработени като отбор и им предстои доста работа, посочиха от федерацията.

Утре ансамблите ще представят композициите с три ленти и две топки, след което ще станат ясни медалистките в многобоя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама