Големите кавички: „Ако ще се биете в Министерски съвет, не дръжте опозицията настрани“

15:45, 08 апр 22 / Големите кавички 25 1755 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Студентки, лъвове и лампи

Ако ще се биете в Министерски съвет, не дръжте опозицията настрани. С тези думи депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син се обърна към премиера Кирил Петков по време на днешния блиц контрол в паралмента.

Ние сме наясно, че хаосът, който създавате, поражда насилие. Това е естествен процес – вашите управленски действия водят до това. Когато вашият министър на вътрешните работи не е ангажиран с мерки по арестуване на опозицията, прилага прекомерни мерки на насилие срещу други хора. Единия пример е видеозаписът, който изтече с бития турски шофьор от представител на полицията, а другият, за който никой в тази зала не знае – е за 50 мигранти от Близкия Изток, които са малтретирани в неделя в Странджа“, заяви Дилов от парламентарната трибуна.

Заснето: Български катаджия удря шамар на турски шофьор

„Нямаме никакви сведения за официална политика за превенция на насилието от вашия Министерски съвет – не сме чули за такова заседание или обсъждане. Няма официални данни за нарасналото битово насилие, за поръчковите убийства.

Имаме други данни – за насилие в самия Министерски съвет. Имаме данни за сбили се заместник-министри... Имаме данни за насилие с ваше участие, господин премиер. Опровергайте ги, моля ви. Или ако ще си организирате бой, не дръжте опозицията настрани. Ние искаме да участваме“, каза още Дилов.

В края на март в медии се появи информация за бой между земеделските  заместник-министри от БСП Момчил Неков и Стефан Бурджев. Новината беше опровергана от Неков, който обяви, че по времето, когато уж е участвал в бой, всъщност е присъствал на конференцията за избор на председател на БСП - София. „Все от 200 човека някой щеше да забележи, че съм със спукана вежда“, поясни Неков във Facebook.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:33, 09 апр 22

Може да гледате от страни и да си говорите сами нали знаете кои си говорят сами

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама