Червена боя по руското посолство

19:30, 08 апр 22 / Политика 25 2216 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

„Ние идваме“ с демонстрация пред руското посолство в София. Арман Бабикян и Николай Хаджигенов написаха във Facebook: „Всеки ден служителите на Путин трябва да виждат кръвта на невинните жертви на фашисткия режим“.

На публикуваните снимки се вижда червена боя по табелата, на която пише Посолство на руската федерация на руски и български. 

Това не е вандализъм, а граждански акт срещу войната. Това можем да направим сега, утре може би ще можем да направим друго или нещо повече. Ние последни в ЕС и цяла Европа го направихме“, заяви Хаджигенов.

Тази сграда представлява държава, която сее смърт“, каза Бабикян.

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха арестувани и отведени в Първо районно. Двамата отказаха да дадат на полицаите личните си карти и поискаха да им се обясни какво е законовото основание за задържането. След това им бяха сложени белезници. 

Без задържане 

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че няма да привличат към наказателна отговорност Бабикян и Хаджигенов и няма да ги задържат за 72 часа.

От МВР е образувано досъдебно производство за хулигански действия спрямо двамата. След запознаване с доказателствата, наблюдаващ прокурор е преценил, че на този етап няма основания за задържането на двете лица и за привличането им към наказателна отговорност.  

Ще съдят МВР

След няколко часа двамата бяха освободени от районното. Упражняването на политически и граждански права не представлява хулиганство, а точно обратното – насочено е за защита на обществения ред, а не срещу него“, написаха тя и обявиха, че ще съдят МВР заради незаконосъобразните им задържания.


***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Герои 20:10, 08 апр 22

Герои сте юнаци.Рашков се изложи.Петков уволни Рашков.Той сие русофил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама