Духов оркестър изненада медиците от „Пирогов“

15:58, 07 апр 22 25 1697 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На Световния ден на здравето и професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването – 7 април, Софийски духов оркестър направи музикална изненада на екипа на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като подари незабравима емоция с изпълнението на знакови произведения от своя репертоар, съобщиха от лечебното заведение.

Началото на импровизирания концерт за „пироговци“ и пациентите беше поставено с адаптация на небезизвестния хит на Глория Гейнър – „Ще оцелея“. Екипът на болницата благодари за моралната подкрепа и признанието. Съставът на Софийски духов оркестър с диригент Юли Дамянов реализира музикалния подарък с подкрепата на Столична община и Дом на културата „Искър“. 

Всеки от състава през годините е бил пациент тук. За нас е чест, че имаме възможност да покажем нашата благодарност за получените грижи чрез това, което най-добре умеем – музиката“, сподели диригент Дамянов.

Министър Сербезова: Българските медици оправдаха очакванията

Доказателство за добре свършената ни работа е, че виждам напълно здрав свой пациент сред вас“, изтъкна доц. Петър Атанасов – началник Клиника по вътрешни болести. И допълни: „Помня, че съм Ви лекувал от Covid-19“.

За 70-годишната история на болница „Пирогов“ знаем отлично, че моментите на трудности се редуват с възходи. Изключително съм благодарен, че първото музикално изпълнение, което зазвуча на професионалния ни празник, е „I will survive“ („Ще оцелея“). Вярвам, че ще продължим да устояваме на препятствията и ще гледаме напред с оптимизъм“, сподели проф. Шивачев – заместник изпълнителен директор по медицинската дейност на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама