Слънцето пак се показва

07:00, 08 апр 22 25 1224 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, в североизточната половина от страната до силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по Северното Черноморие, в София - около 20°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, временно силен запад-северозападен вятър, вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по билата и силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

В събота времето ще бъде слънчево, вятърът ще е слаб от югозапад. Топло време с минимални температури между 5° и 10° и максимални между 22° и 27°. През нощта срещу неделя от запад ще започне увеличение на облачността, което бързо ще обхване цялата страна. В неделя преди обяд в Западна, а по-късно и в Централна и Източна България на много места ще има валежи. След обяд в отделни райони интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. В западните райони дневните температури значително ще се понижат, а в източните ще са все още високи за първата половина от април, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама