Кога приключва ски сезонът на Витоша

08:46, 07 апр 22 25 1617 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Витоша ски обяви плановете си за края на сезона - лифтовете ще работят без прекъсване до неделя (10 април) и от 15 до 17 април включително, нощно каране ще има последно за сезона на 7 и 8 април.

Много интересни събития предстоят до края на сезона – ретро олимпиада и фрийрайд състезание този уикенд. Условията за зимни спортове в планината са добри, въпреки топлото време и силните ветрове в края на миналата седмица, като дори през последните 24 часа планината получи между 10 и 15 см нова снежна покривка.

До 8 април (включително) всички деца до 12 години получават към билета си за Кабинковия лифт Симеоново – Алеко безплатен сноуборд урок в специално обособената зона за обучение на Меча поляна или „Първи стъпки в ските“ с включена екипировка. При желание децата да продължат обучението, родителите ще имат възможност да им закупят допълнителен урок в рамките на един час на промоционална цена от 30 лева.

Този петък ще бъде първата по рода си „Ретро Олимпиада“ по време на финалното нощното каране за сезона. Събитието е свободно и всеки, който иска може да се включи в него, като е необходимо, да се запише предварително онлайн. Идеята на „РетрОлимпик“ е участниците да се представят със стари екипи, техника и стил на каране по три специално обособени трасета – слалом, бабуни и свободен стил, като ще бъдат оценявани от специално жури. Пистата ще бъде отворена за всички желаещи, които карайки ще станат свидетели на уникалното шоу.

На 9 април, събота, предстои фрийрайд ски и сноуборд състезанието за малки и големи – Витоша X Lines, в което ще се включат някой от най-добрите родни фрийрайд скиори и сноубордисти, както и много деца и младежи, които тепърва навлизат в този много интересен екстремен спорт. Официален медиен партньор на събитието е световно известния спортен канал „Extreme Channel”, който ще излъчи многократно специален репортаж от в над 40 държави по цял свят!

През последния уикенд за сезона на 16 и 17 април предстоят oще две събития – в съботния ден, Витоша за първи път ще бъде домакин на изключително атрактивното събитие „Stavri Invitational” с каране на ски и сноуборд през голям воден басейн, а в неделя ще има отворена сесия във Витоша сноупарк на Меча поляна с много музика, забавления и награди за най-изявените скиори и бордисти.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Златко 10:36, 07 апр 22

Беше хубав сезон с винаги добре подготвени писти от "Витоша ски"! Дано и през следващата зима да има повече сняг, за да се кара през ден.

2 Вени 12:55, 07 апр 22

Най-любимото ми място за ски и се радвам, че наблюдаввм една положителна промяна в последно време там

3 Анонимен 13:42, 07 апр 22

еееех как не искам да свършваааа

4 Ана 16:10, 07 апр 22

Ееее не може ли още ? Толкова е хубаво да караме на тези писти, чак вече нямам търпение за следващия сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама