Стабилно е състоянието на пострадалите от катастрофата с военен камион

08:35, 06 апр 22 25 1271 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Състоянието на пострадалите при катастрофата с военен камион е стабилно.

„В спешно отделение бяха докарани общо 17 човека, от които двама български граждани, 15 афганистански граждани. От 15-те афганистански граждани, един е приет във Второ хирургично отделение с контузия на гръден кош, трима от тях са хоспитализирани в неврохирургия с травми на гръбначния стълб. Военните са хоспитализирани в неврохирургия с мозъчно сътресение и травма на гръдния кош“, обясни заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас Светослав Тодоров, цитиран от bTV. 

След няколко дни предстои дехоспитализация, опасност за живота им, за щастие, няма. Предстоят допълнителни изследвания, които ще проведем днес“, допълни той.

През нощта и тази сутрин следствените действия в района на катастрофата продължават. До мястото на инцидента не може да се стигне, има и изграден граничен пункт. 

Версиите

По три версии се работи за изясняване на причините, довели до тежката катастрофа с военни и нелегални чужденци в района на Странджа. Едната е неравен терен в труднодостъпен район, втората претоварване на камиона, а третата - самите нелегални афганистанци да са предизвикали катастрофата. 

Днес предстоят разпити на свидетели, ще бъде назначена аутопсия на починалите мигранти. Ще бъде изтеглен авариралият камион и ще бъде извършен допълнителен оглед, предаде БГНЕС.

Разследването се води от Военната прокуратура в Сливен. Пред bTV военно-окръжният прокурор полк. Христо Тинев уточни, че инцидентът е станал на черен път с много коловози и завои. Високопроходимият автомобил е превозвал нелегални мигранти, задържани от съвместен патрул на армията и „Гранична полиция“.

Общо 35 души са били във военния камион, пътуващ от Резово към Граматиково. Двама загинаха при инцидента. 17 бяха откарани в болницата в Бургас – 15 афганистански граждани и двамата военни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама