Слънцето ще се покаже

07:00, 05 апр 22 25 1118 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд все още над Южна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Над Северна България облачността ще намалее до предимно слънчево. В следобедните часове в южните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и ще се затопли. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 13° и 18°, в София: 12°-13°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. В следобедните часове валежите ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимални температури на въздуха: 12°-13°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на отделни места, главно в масивите от Южна България ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра - слаб сняг. След обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен, по билата и силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 0°.

В сряда времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Сутринта на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 17° и 22°. В четвъртък още преди обяд в Западна България ще започнат валежи, а до края на деня в цялата страна на много места ще превали краткотраен дъжд, около и след обяд с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от югозапад, по-късно през деня ще стане от запад и ще се усили. Минималните температури ще се повишат, а дневните ще са с 2-3 градуса по-ниски, сочи прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама