Сестри Стоеви триумфираха с втора поредна титла

09:33, 04 апр 22 / Спорт 25 1500 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Габриела Стоева и Стефани Стоева спечелиха титлата на двойки жени на турнира по бадминтон от сериите BWF Tour Super 100“ в Орлеан (Франция) с награден фонд 90 000 щатски долара.

Поставените под номер 1 българки победиха на финала германките Стине Кюсперт и Емма Мощински с 21:15, 21:14 за 47 минути, предаде БНТ.

В първия гейм след равенство 7:7 сестрите поеха водачеството, а в края взеха аванс от 20:14 и поведоха в резултата. Във втората част те доминираха изцяло и със серия от 4:0 затвориха мача.

Така Стефани Стоева и Габриела Стоева завоюваха втора поредна титла, след като миналата неделя станаха шампионки на турнира от сериите „BWF Tour Super 300“ в Базел (Швейцария).

„Шампиони! Днес завърши едномесечното ни турне в Европа. След новата година започнахме с чисто нов екип от треньор Константин Добрев и физио Янислав Петков. С тях променихме някой неща и искаме да им благодарим, защото без тях нямаше да усмеем са направим тези резултати, който направихме през тези четири седмици. Благодарим за подкрепата. Време е вече да се приберем вкъщи, да вземем малко почивка и да заредим, за да сме готови за Европейското първенство в Мадрид, написаха щастливите сестри в социалните мрежи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама