Шкумбата: Без хумор няма да оцелеем

16:01, 01 апр 22 25 1566 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Смехът е лекарство и моя съвет към всички е да го приемат по три пъти на ден - преди, след и вместо ядене, и ще се чувстват добре. Това каза пред БТА комикът Димитър Туджаров-Шкумбата във връзка с Международния ден на хумора и шегата - 1 април.

Без хумор няма да можем да оцелеем, подчерта Шкумбата. По думите му във времена на война и в трудни ситуации, пред които е изправено човечеството, хуморът е този, който спасява хората като отдушник на събралото се напрежение. Според него заради създалите се психоза и страх, породени от данните за смърт по време на пандемията, хуморът в последните две години се е променил. Хората не се шегуваха в това време и прибраха усмивките си, коментира комикът.

Денят на шегата е: Най-добрите първоаприлски „лъжи“

Нека се смеем не само на първи април, призова Шкумбата. Той се старае от сутринта да гледа с усмивка на деня. Ако се опиташ да тръгнеш с усмивка, ти можеш да преодолееш трудностите по много по-лесен начин, каза той. Доказано е, че смехът лекува, допълни комикът.

Българинът се смее на всичко, стига да не е включен в историята, която е за смях. Ние сме единствените индивидуалисти. Всеки може, всеки знае. Аз съжалявам, че не избрахме някой таксиметров шофьор да е премиер на България, защото те самите знаят как да оправят държавата. Ние сме многознайковци, но едно ни е хубаво, че можем да се самоиронизираме, което по света го няма“, посочи Шкумбата.

„През годините хуморът се променя според ситуацията и начина на живот. Когато аз бях млад, имаше айрян, сега има айфон, айпад, лаптоп, таблет, интернет. Сега смехът се разнася много по-бързо. Ето една смешка, която преди време никой нямаше да разбере, защото ги нямаше тези неща. „Младо момиче изкарало шофьорска книжка, взело баба си от село и я завело в София, за да я разходи. Спряло на паркинг на верига магазин и казало: „Бабо не излизай от колата да не те загубя, аз ще ходя да се „чекна“ на паркинга и се връщам“. Баба ѝ казала: „Само там не си се чекнала, изложи целия род“. Прибрали се на село и момичето казало: „Бабо, тука има ли Wi-Fi“, бабата рекла: „Това, което съм готвила, това ще ядеш. Стига с тия градски номера“. Ето, че начинът на живот води до нови усмивки“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама