BBC снима филм за „Rolling Stones”

20:10, 03 апр 22 / Култура 25 1467 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На всеки член на легендарните „Rolling Stones” ще бъде посветен едночасов епизод в рамките на филмовата поредица на BBC „Моят живот като Rolling Stone“.

Всеки член на емблематичната рокендрол група - сър Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и покойният Чарли Уотс - ще има свой собствен едночасов епизод, включващ нови интервюта с членовете на групата и почит към легендарния Уотс.

В съобщението за пресата на BBC се посочва: „Поредицата ще разкаже историята на една от най-великите рокендрол групи в света по начин, който не е правен досега - като разглежда групата през музикалния поглед на всеки от членовете, вниквайки дълбоко в техните личности, страсти и спомени от последните шестдесет години. Четири едночасови филма, всеки от които е интимен портрет на Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс, показват как тези индивидуални музикални гении са се събрали, за да създадат музиката, която е може да се нарече саундтрак на живота на милиони хора“.

„Ролинг Стоунс“ в комунистическа Варшава - 1967 г.

Феновете могат да очакват и коментари от звезди като Пи Пи Арнолд, Криси Хайнд от The Pretenders, китаристът на Guns N' Roses Слаш, сър Род Стюарт, Тина Търнър и Стивън Тайлър от Aerosmith.

Ще има „непокзвани архивни кадри и ексклузивни истории от Мик Джагър, Кийт Ричардс и Рони Ууд, преплетени с нови интервюта и изпълнения“.

Освен почитта към Чарли Уотс, който почина на 80-годишна възраст през август 2021 г. от страна на неговите колеги от групата и връстници, ще има и архивни интервюта с музиканта, пише БГНЕС. 

Поредицата се снима от награждаваните режисьори Оливър Мъри и Клеър Тавернър.

Джойс Смит, мениджър на легендарните рокаджии, заяви: „Развълнувани сме да отбележим шестдесетгодишнината на „Rolling Stones” с тези четири филма, които ще дадат на феновете по целия свят нов и завладяващ поглед към групата“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама